let's play

E-mail na jedno použití

28.06.2011 12:40

               Často se stává, že se vás na internetu někdo ptá na e-mailovou adresu. Nemusí to být ani živý uživatel, ale třeba webová stránka, na které chcete používat nějakou službu. Jinými slovy po vás chce, abyste se nejdřív zaregistrovali, tedy vyplnili minimálně své jméno a adresu. Jméno si můžete vymyslet, ale na adresu vám pravděpodobně přijde potvrzovací e-mail, bez kterého nebude možno registraci dokončit.

Co pak? U služeb provozovaných serióźními firmami se nemusíte bát svou adresu napsat. Ale poznat serióźní firmu je na internetu někdy obtížné. A riskujete, že když seróźní nebude, prodá vaši adresu spammerům a ti zahltí vaši poštovní schránku spoustou nesmyslných e-mailů. Pokud máte takové obavy, použijte dočasnou nebo provizorní adresu. Například na stránce Mailinator.com. Funguje to velmi jednodušea takovou schránku nemusíte dopředu dokonce ani zřizovat.

Stačí, když si adresu prostě vymyslíte (například ve tvaru vasejmeno@mailinator.com), a ona se na zmíněném serveru vytvoří automaticky v momentě, kdy  na ni přijde první e-mail. Došlou poštu si přečtete tak, že na webu pouze nat´ukáte tuto adresu (lépe řečeno tu část před zavináčem). Heslo ani nic jiného nepotřebujete. Může se stát, že zvolíte stejnou adresu jako někdo jiný. Ale protože je to e-mail na jedno použití, nemusí vám to vadit.

Přesné webové stránky zde: www.mailinator.com 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.